ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ЧЕСТИТКЕ МЕНАЏМЕНТУ ЗА ОСТВАРЕНИ УСПЈЕХ

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да Здравствено-туристички центар "Бања Врућица"у Теслићу остварује 23 одсто укупних ноћења у Српској и представља примјер добре приватизације државног капитала.

 

Вишковић, који присуствује свечаној академији поводом 100 година Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица", рекао је новинарима да је тај јубилеј велики догађај не само за овај центар, већ и за Теслић.

"Оно што је најважније за Републику Српску и за овај здравствено-туристички центар јесте да је ово примјер успјешне приватизације, да имамо више од 400 запослених, а оно што Влада посебно поздравља, јесте да је менаџмент ове установе својим запосленим исплаћује и 13. плату", нагласио је Вишковић.

Вишковић је изразио наду да ће такав тренд бити настављен и најавио да ће у томе овај колектив имати подршку Владе Срспке.

"Имају у плану/ Бања Врућица/ инвестиције и повећање броја запослених. Заиста, један овако добар здравствено-туристички центар привлачи и госте са стране", рекао је Вишковић.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и "Вибер" стикере са мотивима Бање.

У монографији "Бања Врућица - вијек у служби здравља", аутора Бојана Стојнића, наводи се да су 1925. године током каптаже бањских извора пронађени златник и огрлица из римског периода, што је потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.