ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", код Теслића, обиљежио је вијек рада вечерашњом свечаном академијом на којој су уручене захвалнице.

 

Захвалницу је у име Удружења пензионера Републике Српске примио предсједник Раде Ракуљ.

Између осталих, захвалница је у име Савеза рачуновођа и ревизора уручена предсједнику Управног одбора Драгану Микеревићу, у име Синдиката "Електропривреде Републике Српске" предсједнику Зорану Мићановићу, Концерна Аграм - члану Управе Дамиру Зорићу, Удружења банака БиХ директору Бериславу Култеу, те у име Фонда пензијско-инвалидског осигурања директору Младену Милићу.

Свечаној академији поводом стотину година рада "Бање Врућице" присуствовали су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић, којима је директор Здравствено-туристичког центра Драган Богданић уручио захвалнице за допринос развоју "Бање Врућице".

Цвијановићева је одликовала "Бању Врућицу" Орденом Његоша првог реда поводом јубилеја ове установе и заслуга и доприноса у послијератном периоду у области здравства.

Свечаној академији присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричeвић, академик Рајко Кузмановић, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, представници Амбасаде Хрватске у БиХ и друге званице.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о историјату, као и "вибер" стикере са мотивима Бање.

У монографији "Бања Врућица - вијек у служби здравља", аутора Бојана Стојнића, наводи се да су 1925. године током каптаже бањских извора пронађени златник и огрлица из римског периода, што је потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.