ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2019

НАПРЕДОВАЊЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ГАРАНТ СИГУРНОСТИ СРПСКОМ НАРОДУ

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је веома значајно да Војска Србија напредује у обуци и опреми, што гарантује сигурност српском народу.

 

Додик, који је данас у Београду присуствовао промоцији најмлађих официра Војске Србије, рекао је да важно и то што предсједник Србије Александар Вучић у континуитету понавља да се никада више неће поновити "Олуја" и да је Србија спремна да брани свој народ ма гдје био.

"То је данас веома важна порука која нам доноси самопоуздање, даје значај и говори да се љубав коју имамо према Србији враћа на прави начин, а то је пружање гаранција сигурности", рекао је Додик новинарима у Београду.

Додик је оцијенио да је данашња церемонија била величанствена и честитао свим официрама и њиховим породицама, међу којима је и 14 официра из Републике Српске.

"Промоција кадета Војске Србије у официре је увијек важна ствар за све нас. Српски народ вјерује у своју војску и веома је важно да има школоване кадрове за управљање и вођење том војском", рекао је Додик.

Он је нагласио да му је посебно драго што је у оквиру ове генерације одшколована и прва генерација официра Војномедицинске академије /ВМА/.

"Вјерујем да је успјешно и модерно здравство могуће само у војној организацији и зато ми је посебно драго што сам видио и официре који су завршили ту академију", рекао је Додик.

На свечаности на платоу испред Народне скупштине Србије у прве официрске чинове промовисано је 160 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије /ВМА/.

Војну академију завршило је 135 кадета и кадеткиња, а Медицински факултет ВМА 25 младића и дјевојака, међу којима и припадница Оружаних снага Намибије.

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је сабље - симболе официрске части, најбољим кадетима Војне академије, а министар одбране Србије Александар Вулин парадне бодеже најбољим кадетима Медицинског факултета ВМА.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: