ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/09/2019

ДОДИК: СРПСКА ДА ОДБИЈЕ БИЛО КАКАВ РАЗГОВОР О ДЕКЛАРАЦИЈИ СДА

 

БАЊАЛУКА, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва Бих Милорад Додик позвао је представнике свих политичких партија и невладиних организација у Републици Српској да се окупе и одбију било какву могућност разговора о Програмској декларацији СДА, која предвиђа "републику БиХ".

 

Додик је рекао да ће приједлог бити упућен и Народној скупштини Републике Српске да се изјасни у вези са тим, али и да се покаже консензус, као и да се олако не прихватају ставови који долазе из Сарајева.

Он сматра да је крајње вријеме да се у Српској мобилишу све политичке снаге које ће јасно одбити било какву могућност сарадње са политичким снагама које игноришу постојање других суверенитета у БиХ.

Додик је, коментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да никада неће одустати од "борбе против дискриминације" када је ријеч о називу Република Српска, рекао да то није ништа ново, јер је и раније било захтјева такве врсте који су одбијени у далеко горим околностима.

Он је поручио да је име Република Српска уписано у међународни документ, какав је Дејтонски споразум, као и да о томе одлучује српски народ.

"Нама су јасно послали поруку да ми нисмо добродошли у БиХ и у тој БиХ ни ми нећемо да будемо", навео је Додик синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Додик је оцијенио да је крајње вријеме да међународни фактор разумије о чему се овдје ради, те да ће бити јасно да су само на једној страни ако се истом мјером не буду односили према свему томе као што су чинили према ранијим захтјевима српске стране.

"Њих онда овдје не треба уважавати", закључио је Додик.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: