ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима15/09/2019

МАГЛА НА ДИОНИЦИМА У КОТЛИНАМА И ДОЛИНАМА РИЈЕКА

 

БАЊАЛУКА, 15. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Магла јутрос смањује видљивост на путевима у котлинама и долинама Саве, Уне, Дрине, Спрече, Врбаса и Лашве, па се возачима савјетује да возе опрезно, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

Успорено се вози на релацији Шамац-Модрича због кретања вангабаритног превоза том релацијом, као и на дионици магистралног пута од Приједорске петље до Клашница гдје је у току санација коловоза.

Вангабаритни превоз кретаће се релацијом Шамац-Модрича до крајње дестинације Језеро два до сутра. Из АМС моле возаче да буду стрпљиви и поштују особе из пратње.

Радови на коловозу на дијелу магистралног пута од Приједорске петље до Клашница трају до 17.00 часова, а саобраћај се одвија једном траком, па се возачима савјетује да буду опрезни.

На подручју Бањалуке данас ће због одржавања 11. Брдске ауто трке "Награда Бањалуке" бити обустављен саобраћај на путу Траписти-Слатина, односно до превоја Крчмарице. Обустава ће трајати између 9.00 и 16.00 часова.

Још данас ће кроз кањон Тијесно, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, од 11.00 до 11.45 часова долазити до обуставе саобраћаја због одржавања пењачког фестивала. Алтернативни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, на дионици од хотела "Ћубић" до Клашница, као и у мјесту Бошковићи у току је санација коловоза, па се возачима савјетује опрез и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на ауто-путу Бањалука-Градишка, гдје је у току постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола".

Режим у одвијању саобраћаја због радова је измијењен на магистралним путевима Котор Варош-Ободник, дионици Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, затим дионици Јоховац-Руданка, те на регионалном путу Лукавица-Пале и Обудовац Лончари.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић и Шековићи-Цапарде, док је на локалном путу Свода-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке од сутра, па до 8. октобра због радова ће бити обустављен саобраћај у Шарговачкој улици на дијелу од Суботичке до Поткозарске улице, а до 15. октобра не саобраћа се и у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Раковачких рудара према Мотикама.

У Федерацији БиХ радови се изводе у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, па у ноћним часовима долази до обуставе од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро.

Tоком дана на овом локалитету саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путем Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се, због радова, саобраћа и на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.