ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/09/2019

ЦВИЈАНОВИЋ: ЗАДОВОЉНА САМ РАДОМ ВЛАДЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да је задовољна радом Владе Српске јер је финансијска ситуација добра, редовно се измирују буџетске обавезе и реализују предвиђени пројекти.

 

"Знам да свака влада има одговорност за многе процесе у друштву, што није једноставно. Влада се бави буџетским корисницима, обезбјеђује социјална давања, реализује инфраструктурне пројекте, ради на развоју Републике, улаже у младе, односно оне који показују резултате, а за све ово је одговорност, заиста, велика", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она каже да реализација одређених пројеката касни јер за њих треба сагласност са нивоа БиХ, гдје још није фомирана власт.

"Слушам пручу о томе да би требало конституисати парламент БиХ како би били ратификовани неки споразуми који су у процедури три године. Ко је био власт у посљедње три године на нивоу БиХ и да ли је ово могло бити ријешено? Нажалост, много је неких елемената који оптерећују", додала је Цвијановићева.

На питање да ли ће услиједити додатна реконструкција Владе Српске, након што је министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач понудила оставку, Цвијановићева је рекла да се за ову оставку знало и раније, а да додатне промјене зависе од процјене политичких партија да ли њихови министри остварују предвиђене резултате.