ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/09/2019

ВУКОВИЋ И БУКИНАЦ НАЈАВИЛИ МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ О ТУРИЗМУ

 

САРАЈЕВО, 17. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац и потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Вјекослав Вуковић најавили су данас да ће, поводом Свјетског дана туризма, 25. и 26. септембра у Сарајеву бити одржана међународна конференција "Одрживи туризам" на којој ће учествовати више од 80 компанија из обје земље.

 

Букинац је истакла да је организовање оваквог скупа најбољи начин за обиљежавање Свјетског дана туризма, као и за јачање веза двије земље у овој области.

"Циљ конференције је јачање веза двије земље у области туризма, посебно у смислу преношења искуства, умрежавања туристичког сектора и јавних институција, као и пословног умрежавања. Сви учесници конференције имаће прилику да за нове пословне контакте", рекла је Букинац на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Она је подсјетила да су БиХ и Словенија још у октобру 2016. године потписале Меморандум о сарадњи у области туризма, али да то није допринијело јачању заједничког рада колико је очекивано.

Вуковић је указао да се туристички сектор у БиХ развија веома брзо и да је, због тога, потребна оваква међународна конференција.

"На конференцији ће бити ријечи о иновацијама, гастро туризму, искориштавању додатних потенцијала, а посебно о преношењу знања и искустава сусједних земаља", рекао је Вуковић.

Осим представника 80 компанија из области туризма, на међународној конференцији у Сарајеву учествоваће представници институција двије земље, привредних комора, развојних агенција, туристичких организација, те академске заједнице.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: