ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/09/2019

ЗБРИЊАВАЊЕ КРИТИЧНО ОБОЉЕЛИХ ПО МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА

 

БАЊАЛУКА, 17. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Клиника интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске ресертификована је у области збрињавања животно угрожених пацијената.

 

Сертификат је начелнику ове клинике Пеђи Ковачевићу данас уручио директор сертификационе куће "Биро веритас" за БиХ Дејан Радивојевић.

Радивојевић је Ковачевићу честитао успјешно спроведену сертификацију, те истакао да је то још једна потврда квалитетног рада Клинике по свим међународним и свјетским стандардима.

Ковачевић је изразио задовољство што је ова клиника након годину дана од добијања сертификата испунила норме и обавезе на основу којих може да буде ресертификована.

"То нам је још једна потврда да су здравствене услуге које свакодневно пружамо нашим пацијентима, али и едукација из области интензивне медицине - на свјетском нивоу", рекао је Ковачевић.

Помоћник генералног директора за медицинске послове Универзитетског клиничког центра Српске Звездана Рајковача истакла је да је Клиника интензивне медицине за нехирушке гране једина организациона јединица оваквог профила на простору БиХ, која је задовољила критеријуме за додјелу сертификата ИСО 9001:2015.

"У пракси то значи да су све медицинске процедуре у оквиру ове клинике стандардизоване и уједначене са истим или сличним у другим развијеним земљама и усклађене са међународно признатим нормама које се односе на опсег лијечења критично обољелих пацијената", појаснила је Рајковача.

Рајковача је напоменула да је за добијање овако значајног сертификата неопходно испунити високе критеријуме, међу којима су и услови у којима се ради.

"Пресељењем Клиничког центра у нове просторије стекли смо те услове, а веома значајна је и опрема којом располажемо, јер је ријеч о животно угроженим пацијентима, те су, да бисмо их одржали у животу, неопходни различити апарати", указала је Рајковача.