ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима18/09/2019

МОКРИ КОЛОВОЗИ УЗ РИЈЕКУ САВУ

 

БАЊАЛУКА, 18. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а коловози уз ријеку Саву су мокри, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

 

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони.

Због минерских радова данас ће од 10.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај на магистралном путу Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на локалитету мини-хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници у Крупцу. Саобраћај ће регулистаи привремено постављена сигнализација.

Деминирање се изводи на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Режим саобраћаја је измијењен и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанска петља, због чега је измијењен режим саобраћаја.

На магистралном путу Зеница-Немила због санације у тунелу "Врандук два" у ноћним часовима саобраћај се обуставља од тридесет минута након поноћи до 4.30 часова.

Због радова, спорије се саобраћа на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Због санације, обустављен је саобраћај на регионалном путу Tромеђа-Звировићи.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.