ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет19/09/2019

ИНТЕРПОЛ ДЕТЕКТОВАО ТЕРОРИСТЕ У СРЕДОЗЕМЉУ

 

ПАРИЗ, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Интерпол је саопштио данас да је током координисане полицијске поморске операције детектовао више од 12 осумњичених страних терориста док су путовали преко Средоземља.

 

Од 31 активна истражна трага, "више од 12 је доведено у везу са кретањима осумњичених терориста", саопштила је глобална агенција за полицијску сарадњу, чије је сједиште у Француској.

У саопштењу се наводи да је операција "Нептун 2" проведена од 24. јула до 8. септембра и да је била фокусирана на пријетње од осумњичених лица која потенцијално користе поморске руте између сјеверне Африке и јужне Европе током љетње туристичке сезоне.

"Уз подршку Интерполовог тима на терену, операција коју су водили обавјештајци била је усмјерена на криминалне мреже умијешане у кријумчарење људи, оружја и трговину дрогом", додаје се у саопштењу.

Операција је проведена у седам лука, а учествовало је шест држава: Алжир, Француска, Италија, Мароко, Шпанија и Тунис.

Обављено је више од 1,2 милиона претрага у Интерполовим базама података за украденим и изгубљеним документима, номиналним подацима и украденим возилима, наводи се у саопштењу.

Интерпол напомиље да у својим базама података тренутно има детаље о преко 50.000 страних терористичких бораца и око 400.000 осталих информација о терористима.