ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/09/2019

ПОЧЕО САСТАНАК ВУЧИЋА СА ЛИДЕРИМА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА СРПСКЕ

 

БЕОГРАД, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Београду је почео састанак предсједника Србије Александра Вучића са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и представницима парламентарних странака из Републике Српске.

 

Састанку у Генералном секретаријату предсједника Србије присуствују и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић.

Присуствују и предсједници Српске демократске странке Мирко Шаровић, Демократског народног савеза Марко Павић, Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, Народног демократског покрета Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и Социјалистичке партије Петар Ђокић.

Састанку присуствују и премијер Србије Ана Брнабић, министар одбране Србије Александар Вулин и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.

Највиши званичници Српске и лидери парламентарних странака, упознаће Вучића са актуелном политичком ситуацијом у БиХ и проблемима насталим након што је СДА усвојила антидејтонску програмску декларацију.

СДА је недавно усвојила декларацију у којој се наводи да је примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом "република БиХ", са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним.

Српски члан Предсједништва Милорад Додик оцијенио је да декларација СДА антисрпска и антихрватска и да подразумијева укидање Републике Српске, мијењање Дејтонског споразума и искорак ка стварању босанског идентитета.