ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/09/2019

ПОГИНУЛО НАЈМАЊЕ 20 ЉУДИ

 

ЏАКАРТА, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Најмање 20 људи погинуло је током насилних протеста усљед гласина да је професор увриједио домородачког ученика у индонежанској покрајини Папуа, саопштили су званичници.

 

Они су рекли да су припадници полиције убили троје људи.

Шеф полиције у Папуи Рудолф Алберт Родџа изјавио је да је незадовољна маса палила зграде локалне управе, продавнице и куће, као и аутомобиле и мотоцикле на неколико путева који воде ка канцеларији окружног управника у граду Вамена.

Родџа каже да су протесте изазвале гласине о томе да је прошле седмице један професор, који није из Папуе, у средњој школи назвао "мајмуном" једног домородачког ученика из Папуе.

Он је истакао да током полицијске истраге није откривен ниједан доказ да је професор упутио расистичку изјаву ученику и да се лажни извјештаји о таквим инцидентима шире међу ученицима и у другим школама и заједницама.

Портпарол војске у Папуи Еко Дарјанто изјавио је да је убијено најмање 16 цивила, укључујући и 13 из других покрајина у Индонезији, те да је већина њих погинула након што су заробљени у кућама или радњама које су паљене.

Он је рекао да су током других протеста у Џајапури, главном граду Папуе, погинули најмање један војник и троје цивила.

Дарјанто је додао да је у Вамени повријеђено 65 цивила, а да је у Џајапури теже повријеђено пет полицајаца, јавио је АП.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: