ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти08/10/2019

УРУЧЕНА ПОСТХУМНА ОДЛИКОВАЊА ПОРОДИЦАМА 12 БОРАЦА

 

ПРИЈЕДОР, 8. ОКТОБРА /СРНА/ - Изасланик предсједника Републике Српске Милорад Којић и приједорски градоначелник Миленко Ђаковић уручили су данас породицама одликовања постхумно додијељена за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске /ВРС/ из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице и Костајнице.

 

"Приједор је специфичан јер је овдје одбрањена Република Српска 1995. године. Треба да се сјетимо одбране западних граница у Новом Граду и Козарској Дубици, гдје је била извршена агресија хрватске војске", рекао је Којић.

Којић је навео да предсједник Републике Српске додјелом одликивања одаје почаст свим палим за слободу која се зове Република Српска, истичући да се и на тај начин гради култура сјећања.

Ђаковић је изјавио да је свака прилика када се додјељују одликовања преминулим саборцима частан чин, који изазива тугу у душама њихових породица.

"Наши борци су заслужили много више и друштво се труди да одговори на многе проблеме породица погинулих", рекао је Ђаковић и додао да су сви српски борци заслужили одликовања за јунаштво и чојство у посљедњем рату.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је 130 погинулих бораца ВРС поводом Видовдана - крсне славе ВРС, и 15. септембра - Дана несталих и погинулих Републике Српске, на иницијативу Борачке организације и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.