ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти09/10/2019

ДЈЕЛО ГЕНЕРАЛА МИЛОВАНОВИЋА БИЋЕ У СЈЕЋАЊУ ПАТРИОТА

 

БАЊАЛУКА, 9. ОКТОБРА /СРНА/ - Генерал-пуковник Манојло Миловановић биће уписан свијетлим словима као један од најодговорнијих старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ који је дао лични печат одбрани српског народа и Републике Српске, наводи се у телеграму Организације старјешина ВРС породици преминулог генерала.

 

У телеграму саучешћа, који је упућен и Сенату Републике, наводи се да је генерал-пуковник Манојло Миловановић свијетла личност протеклог одбрамбено-отаџбинског рата и један од челних војника ВРС који је дао немјерљив допринос одбрани и изградњи Републике Српске, чије ће дјело остати записано у сјећању свих патриота Српске.

Напомиње се да је генерал Миловановић прошле године приступио Организацији старјешина ВРС и тада изразио опредјељење да се потребно, заједно са другим патриотским снагама, одупријети свима који насрћу на Републику Српску и створене вриједности.

"Посебно се залагао за истину о праведној борби српског народа за опстанак на вјековним огњиштима и несебично подржао избор генерала Ратка Младића за почасног предсједника Организације старјешина ВРС, као и организовање међународне конференције о Сребреници", наводи се у телеграму који је потписао предсједник Организације старјешина ВРС Милован Милутиновић.

Генерал-пуковник ВРС у пензији Манојло Миловановић преминуо је јутрос у Бањалуци у 76. години.

Миловановић је током протеклог рата у БиХ био начелник Генералштаба Војске Републике Српске.

У Војсци Републике Српске одликован је Орденом Немањића и Орденом Карађорђеве звијезде Републике Српске првог реда.

Пензионисан је 22. децембра 2000. године.