ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника10/10/2019

"НОВОСТИ": АЛБАНЦИ ШУМОКРАДИЦЕ ПУЦАЛИ НА ВОЈСКУ

 

БЕОГРАД, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Група Албанаца шумокрадица из подујевских села пуцала је на патролу Војске Србије у рејону куршумлијског села Мрче, надомак административне линије централне Србије са Косметом, објавиле су данас београдске "Вечерње новости".

 

У пуцњави нико није повријеђен.

"Када је патрола Војске Србије на редовном задатку обилазила административну линију, Албанци шумокрадице су побегли, али су по преласку на подујевску страну општине отворили ватру на српске војнике", навео је извор листа.

Група од десетак Албанаца налазила се унутар села Мрче, недалеко од Луковске бање гдје су моторним тестерама сјекли шуму у државном власништву.

Предсједник куршумлијске општине Радољуб Видић рекао је да шумокрадице са Космета годинама пустоше шуме које су у државном и приватном власништву на подручју те општине.

"Штету које при том чине мери се милионима евра, јер осим што уништавају дрвеће, непланском сечом мењају и структуру земљишта на овом подручју", рекао је он.

Видић је подсјетио да полиција и Војска Србије унутар куршумлијске општине обављају редовне контроле, али да упад Албанаца не спречавају они који контролишту другу страну административне линије.

Према његовим ријечима, административна линије између централне Србије и Космета на подручју куршумлијске општине дуга је око 106 километара.