ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

ЗА СЛОБОДАН ПРОТОК ЉУДИ И КАПИТАЛА СА СРБИЈОМ

 

БАЊАЛУКА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица истакао је да би било добро када би Српска и БиХ са Србијом имале слободан проток људи, робе, капитала и услуга.

 

"За нас је важно да када је у питању граница са Србијом да имамо што бољи проток људи, због родбинских и пословних веза. Србија и Српска доста економски сарађују и између њих је велики промет робе", рекао је Мазалица, поводом усвојене декларације Србије, Албаније и Сјеверне Македоније која предвиђа слободу протока робе, капитала, услуга и људи, односно "мали Шенген".

Он сматра да би то боље позиционирало и Републику Српску у оквиру БиХ када је ријеч о економији.

"Са Србијом већ имамо специјалне и паралелне везе и по неким питањима смо већ јединствен простор, као што је у случају високог образовања. Било би добро да се то деси и када је су у питању кретање људи и капитала када се већ то ради са Албанијом и Сјеверном Македонијом", оцијенио је Мазалица.

У Новом Саду је данас усвојена декларације Србије, Албаније и Сјеверне Македоније која предвиђа слободан проток људи, робе, капитала и услуга, односно "мали Шенген".