ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/10/2019

ШТО ПРИЈЕ ФОРМИРАТИ ВЛАСТ И НА ДНЕВНИ РЕД СТАВИТИ ЕВРОПСКУ АГЕНДУ

 

САРАЈЕВО, 14. ОКТОБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик информисао је данас шефа Делегације ЕУ и специјалног представника ЕУ у БиХ Јохана Сатлера да је спреман радити на свим европским питањима, те подсјетио да је то договорено и са Европском комисијом приликом састанка чланова Предсједништва БиХ у фебруару, у Бриселу.

 

Додик је нагласио да, нажалост, није на томе урађено довољно, јер је очигледно да је условљавањем од остала два члана Предсједништва годишњим националним планом /АНП/ као предусловом за формирање Савјета министара жртвован европски статус БиХ.

На данашњем састанку у Сарајеву Додик је пренио Сатлеру да при оваквом стању ствари, гдје се покушава формирање власти условљавати НАТО чланством, није сигуран да ли је могуће у овом моменту формирати власт.

"Једино рационално је да се формира Савјет министара и да се што прије на дневни ред стави европска агенда", рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је истакао да се не могу прихватити никакве уцјене.

"Амбасадор Сатлер је нагласио да се убрзано мора радити на формирању Савјета министара, односно власти у БиХ јер су због тога заробљена многа европска средства за значајне пројекте у БиХ", саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је пожелио новоименованом шефу Делегације ЕУ успјешан мандат у БиХ.