ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима15/10/2019

МЈЕСТИМИЧНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ И МАГЛА

 

БАЊАЛУКА, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова видљивост је смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

У Бањалуци ће од данас у 8.30 часова до 21. октобра на раскрсници Улице Исаије Митровића и Солунске бити обустављен саобраћај, због завршетка изградње кружне раскрснице.

Због санације, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Ада, саобраћај се одвија успорено, уз обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације од 7.00 до 17.00 часова.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Деминирање терена изводи се на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због изградње ауто-пута Коридор "Пет це", кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање камера на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола", на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

На дионици регионалног пута Источно Сарајево-Tребевић-Пале, у току је реконструкција пута и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На тој дионици забрањен је саобраћај за теретна возила носивости веће од 3,5 тоне, а у Источном Новом Сарајеву и на Палама постављена је саобраћајна сигнализација која преусмјерава ту категорију возила на алтернативне правце.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/, потпуно је обустављен саобраћај.

У Федерацији БиХ због редовног сервисирања тунела Игман и Гај, на ауто-путу А-1, вечерас од 20.00 часова до сутра до 6.00 часова за саобраћај ће бити затворена поддионица Лепеница-Сарајево запад.

На дионици ауто-пута А1 Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Tрешевине у току су радови, па се саобраћај преусмјерава из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдје се саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу "Врандук два", током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, формирају се дуже колоне у оба смјера.

Ноћу се саобраћај обуставља од тридесет минута послије поноћи до 4.30 часова.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.