ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/10/2019

У ВИШЕ ГРАДОВА 27. ОКТОБРА РУСКИ ГЕОГРАФСКИ ДИКТАТ

 

БЕОГРАД, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Међународни географски диктат Руског географског друштва, који се састоји од 30 питања општег географског образовања и информисаности, биће одржан 27. октобра у више градова у Србији и Републици Српској.

 

Центар Руског географског друштва у Србији са партнерима традиционално у Србији и Републици Српској организује овај диктат за који је у свијету до сада пријављено више од 4.900 локација, од којих 120 у 64 земље изван Русије.

Почетак је заказан за 12.00 часова, а пријава и регистрација учесника почиње од 11.00 часова, најављено је из Центра Руског географског друштва у Србији.

Географски диктат у Републици Српској биће одржан у Бањалуци, на Природно-математичком факултету, а руководилац је професор Aлександра Петрашевић.

У Србији ће овај диктат бити одржан у пет градова - Зрењанину, Ивањици, Београду, Брусу и у Штрпцу.

У Зрењанину ће диктат бити одржан у Основној школи /ОШ/ "Јован Дучић", у ивањичком насељу Прилике у ОШ "Сретен Лазаревић", у Београду у Руском дому, у Брусу у Средњој школи `Брус`, а у Штрпцу у Економско-трговинској школи "Јован Цвијић".

Заинтересовани су позвани да прате сајтове Центра Руског географског друштва и партнерских организација.

Више информација доступно је на веб-адреси /geografija.org/najave.php/, а за допунска обавјештења послати имејл на адресе Центра /office@geografija.org или rgd.srbija@gmail.com/.

Диктат се ради анонимно, а састоји се од 30 задатака различитог степена сложености и обухвата провјеру општег географског знања и информисаности, док је за рјешавање задатака предвиђено 45 минута.

Географски диктат одржава се од 2015. године, на иницијативу предсједника Савјета покровитеља Руског географског друштва Владимира Владимировича Путина.