ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/10/2019

ВЛАДА ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ДВА ПРОЈЕКТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

 

БРЧКО, 16. ОКTОБРА /СРНА/ - Влада Брчко дистрикта суфинансираће са 30 одсто два пројекта мјесних заједница Илићка и Еш укупне вриједности 65.000 КМ који се спроводе у оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ".

 

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у брчанској Влади Срђан Блажић рекао је новинарима да је ријеч о уређењу подлоге на игралишту у насељу Еш и постављању вјештачке траве испред објекта мјесне заједнице Илићка, те да би радови требало да буду завршени у наредних мјесец дана.

Он је подсјетио да у пројекту "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ", који финансирају владе Швајцарске и Шведске, учествује 126 мјесних заједница из БиХ, међу којима и шест из Брчког.

Према његовим ријечима, у Брчком се спроводи од 2016. године када је Влада потписала споразум о сарадњи са УНДП-ом.

"Захваљујући досадашњим пројектима, побољшана је инфраструктура у неким мјесним заједницама. Између осталог, изграђени су водовод и дјечије игралиште, уређен и опремљен друштвени центар у мјесној заједници Брезово Поље, набављен апарат за потребе амбуланте у мјесној заједници Грчица, реконструисан објекат мјесне заједнице Доњи Брезик, те реализовани бројни други пројекти укупне вриједности 400.000 КМ", рекао је Блажић.

Он је навео да су сви пројекти реализовани у оквиру прве фазе пројекта "Јачање улога мјесних заједница у БиХ", те да од сљедеће године почиње друга фаза.