ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/10/2019

ГОЈКОВИЋ: БЕОГРАД ПОСВЕЋЕН СТАЛНОМ УНАПРЕЂЕЊУ ОДНОСА

 

БЕОГРАД, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић истакла је данас у разговору са парламентарном делегацијом БиХ да је Србија посвећена сталном унапређењу односа са БиХ и указала на значај почетка изградње аутопута Београд-Сарајево за јачање односа у региону.

 

Гојковићева је делегацији, коју предводе Небојша Радмановић и Никола Шпирић, захвалила за учешће на 141. засједању Интерпарламентарне уније /ИПУ/, која је окупила велики број предсједника из читавог свијета, као и региона, што потврђује значај дијалога у оквиру ИПУ, саопштено је из Скупштине Србије.

На састанку на маргинама овог скупа, Гојковићева је поручила Радмановићу и Шпирићу да је у претходном периоду унапређена и парламентарна сарадња са БиХ и да је Скупштина Србије спремна на даље продубљивање парламентарне сарадње.

Гојковићева је захвалила за принципијелан став о питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, односно питању Косова и Метохије и указала на једностарне потезе Приштине као и чињеницу да још нису укинуте таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић указао је да БиХ није признала једнострано проглашену независност Косова и да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, да поштује став Србије и на томе ће истрајавати.

Радмановић је упутио честитке Србији и Гојковићевој за одличну организацију 141. засједања ИПУ и нагласио да је одржавање овако значајног скупа велико признање Србији, а и понос свих који су наслоњени на Србију јер потврђује одређен напредак и могућност да се овако велики скуп може организовати у овом региону, наводи се у саопштењу.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић истакао је да се оваквим скупом Србија враћа у сам врх свјетске политике и показује важност улоге парламената о питању значајних тема очувања међународног права и регионалних односа и указао да су односи двије земље пријатељски, као и да је честим сусретима важно рјешавати сва питања.