ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/10/2019

ВИШЕ МЛАДИХ ДА БУДЕ НА ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Чланови Главног одбора СНСД-а Борис Пашалић, Срђан Рајчевић и Ален Шеранић заједнички су вечерас поручили Младим социјалдемократaма Сарајевско-романијске регије да је став странке да се у наредном периоду више пажње поклони младим људима, односно да више младих буде заступљено на изборним листама за локалне, али и за опште изборе у БиХ.

 

На састанку са Младим социјалдемократaма Сарајевско-романијске регије о закључцима Главног одбора ове странке који се односе на младе, Пашалић им је поручио да припадају најјачој политичкој партији која води рачуна о младим људима.

"У закључцима је посебно дефинисан ваш статус за наредну годину дана, а ми очекујемо да се активирате и бавите политиком за неко опште добро, а не првенствено за лични интерес", истакао је Пашалић, који је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Он је нагласио да у сукобу генерација увијек побјеђују млађи, те поручио младим СНСД-а да они својим радом, трудом и залагањем треба да покажу да старији не могу без младих особа.

"Нека вам странка не буде једини пут за успјех, то је јако важно, јер се такве ствари често заврше лоше. Ви морате бити добри студенти, занатлије, радници, а првенствено људи, а ако сте уз све то у доброј странци, онда је то кључ успјеха", рекао је Пашалић.

Рајчевић, који је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, истакао је да је сврха вечерашњег неформалног састанка са младима СНСД-а из локалних заједница Сарајевско-романијске регије потреба да се чују њихова мишљења.

Он је подсјетио да је Главни одбор СНСД-а донио низ закључака, од којих се неки односе на младу популацију.

"У години која је прије изборне године битно је да што прије кренемо у теренске активности", рекао је Рајчевић, који је младима говорио и о реформама у областима које су у надлежности министарства на чијем је челу, у првом реду о реформи високог образовања.

Шеранић, који је министар здравља и социјалне заштите Српске, указао је младима на потребу да се образују, али и да стичу што више других вјештина које им могу добро користити у животу.

Шеранић је говорио и о пронаталитетној политици.

Предсједник Младих социјалдемократа Општинског одбора Пале Лука Цицовић рекао је да је циљ младих ове странке да покажу да су сложни и да промовишу ову странку, те Владу Републике Српске.

Он је поручио да млади СНСД-а могу да дају свој допринос, те да очекују од странке да буду више заступљени на кандидатским листама за одборнике на локалним изборима наредне године.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: