ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура16/10/2019

НАЈМЛАЂИ ГЛУМЦИ УКАЗАЛИ НА ЗНАЧАЈ ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ

 

ПРЊАВОР, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Група "Малени" Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор вечерас је извела представу "Весело поврће" којом су вршњацима, али и одраслим суграђанима указали на значај здраве исхране.

 

Сандра Стојаковић која води најмлађу групу у овом позоришном ансамблу каже да представа на разумљив и поучан начин говори о култури исхране, као и значају правилне исхране.

"Наши најмлађи чланови дали су све од себе да развеселе малишане у публици, а повратна реакција је била таква да с правом можемо рећи како се наш заједнички вишемјесечни рад на стварању представе исплатио", рекла је Стојаковићева Срни.

Умјетнички руководилац "Просвјетине" Драмске сцене Бранкица Радоњић упутила је ријечи захвалности свим партнерима који су дали допринос у реализацији представе.

"Велику захвалност дугујемо играоници 'Фортуница' која нам је омогућила сјајне костиме како би најмлађа публика уживала у врхунском сценском приказу. Захвални смо и штампарији 'Петрограф' која је обезбиједила техничке предуслове за извођење представе и савршену сценографију", навела је Радоњићева.

Представа "Весело поврће" изведена је симболично на Свјетски дан хране, у оквиру Пете позоришне ревије "Прњавор и пријатељи", која траје до краја октобра.