ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/10/2019

БОСАНЧИЋ: ПОЈАЧАТИ БОРБУ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ И КОНТРОЛУ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА

 

БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Демократски савез /ДЕМОС/ подржава најављено повећање плата у Републици Српској, што се може реализовати без посебног оптерећења републичког буџета - одлучном борбом институција против сиве економије, као и одговорним управљањем јавним предузећима, изјавио је данас Срни генерални секретар странке Боран Босанчић.

 

"Демос због тога позива на анализу рада свих директора јавних предузећа која не послују позитивно без обзира на политичку партију из које долазе. Спремни смо да сви директори које је предложила наша партија први понесу одговорност уколико њихов рад не доноси очекиване резултате", рекао је Босанчић.

Он је позвао и инспекцијске органе да што хитније и без одлагања крену у контролу пословања пословних субјеката у Српској са нултом стопом толеранције према сивој економији, те санкционишу власнике фирми које не плаћају порез и чији радници нису пријављени на стварну зараду, него плате примају у ковертама.

"Само на овај начин и заједничким напором нашим грађанима ћемо обезбиједити бољи стандард кроз повећање плата и пензија. Чињеница је да примања годинама стагнирају док цијене константно расту", истакао је Босанчић.