ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура17/10/2019

РОМАН ТИХОМИРА НЕСТОРОВИЋА ПОСВЕЋЕН НОВИНАРУ КАМЕНКУ КАТИЋУ

 

БИЈЕЉИНА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Роман књижевника, новинара и публицисте из Бијељине Тихомира Несторовића "Јабланови снене звијезде" посвећен је његовом пријатељу Каменку Катићу за којег аутор каже да је икона српског телевизијског новинарства.

 

На вечерашњој промоцији свог шестог романа, која је одржана у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, Несторовић је истакао да је ријеч о његовој искреној исповијести, са романтичарским призвуком, у којем је живот преточио у прозу.

"Како старимо и сазријевамо у стваралаштву дође вријеме да поспремимо оно што смо чули и што знамо, а ја сам то укоричио у овај сплет истинитих прича о чудесним јаблановима, душевним људима и о оним злодухима, о ратној сирочади и увијек о љубави", навео је аутор.

Несторовић је за наредну годину најавио свој нови роман "Пансион госпође Хаџивуковић" и открио да има већ готових пет књига.

Књижевник и књижевни критичар из Србије Љубомир Ћорилић рекао је за Несторовића да је један од значајнијих савремених српских прозаиста који пише сажету прозу свима разумљивим језиком, због чега га уважавају и читаоци и критичари.

Тихомир Несторовић претходно је објавио романе "Миона Брочанска", "Двије додоле", "Јана", "Теодор", "Илинчићи", више збирки прича и приповиједака, те монографија о људима и догађајима у Семберији.

Добитник је "Златне значке" Културно-просветне заједнице Србије, а његов роман "Илинчићи" добио је награду "Јанко Веселиновић" Удружења књижевника Србије и општине Богатић као најбољи историјски роман написан на српском језику у 2016. години.

Живи и ствара у семберском селу Бродац код Бијељине.