ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/10/2019

ВЛАДА СРПСКЕ ПОДРЖАВА РАЗВОЈНЕ ПРОЈЕКТЕ

 

РОГАТИЦА, 18. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Рогатици да ће Влада Српске и убудуће, као и до сада, наставити да подржава интензивни привредно-економски развој ове локалне заједнице.

 

"Сви кључни пројекти на овом подручју рађени су у сарадњи са Владом Републике Српске и то морамо и јасно и гласно да кажемо. Влада Српске ће и даље да буде партнер овој локалној заједници, као што помаже и остале општине у Српској", рекао је Вишковић, након сусрета са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем.

Он је подсјетио да су најважнији пројекти уређење корита ријеке Ракитнице, подршка пољопривредној производњи, адаптација зграда средње и основне школе, у шта је укључена и Србија са финансијском подршком, регулација тротоара у главној улици и друго.

Вишковић је изразио наду да ће Рогатица пребродити све политичке и економске препреке на свом путу ка развијеној и модерној локалној заједници, у складу са интересима грађана, посебно младих.

Говорећи као потпредсједник СНСД-а, он је поручио да је актуелна власт у значајној мјери допринијела развоју Рогатице, због чега и на наредним локалним изборима очекује апсолутну побједу ове странке, а самим тим и бржи развој ове локалне заједнице.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић, која је присуствовала састанку, похвалила је руководство општине Рогатица као веома активно и присутно у комуникацији са ресорним министарствима у Влади Републике Српске.

Она је изразила увјерење да ће у овој локалној заједници бити све више развојних и инфраструктурних пројеката, чији су значај републичке власти препознале и пружиће им адекватну подршку.

"Посебно што ми се свиђа јесте то што смо се овдје увјерили да становници Рогатице не одлазе са подручја општине, што је велика предност ове локалне заједнице", истакла је Видовићева.

Она је поручила да ће Влада Републике Српске посебно цијенити ту чињеницу и напоре локалне заједнице да младим људима обезбиједи пристојну и перспективну егзистенцију.

Према њеним ријечима, Рогатица има све услове да у будућности буде веома успјешна локална заједница.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изразио је задовољство данашњом посјетом Вишковића и Видовићеве, истичући да је ово била веома користан сусрет током којег је анализирано актуелно социо-економско, али и политичко стање у овој локалној заједници.

Он је потврдио да је доста ријечи било о покретању производње у Фабрици пречистача, затим у вези са активностима на враћању Основног суда у Рогатицу, а актуелно је и отварање погона фирме "Мраз" са Пала, која би у Рогатици требало да запосли око 30 текстилних радника.

Јагодић је захвалио Влади Републике Српске за укупну досадашњу помоћ, али и за подршку за будуће развојне пројекте на подручју Рогатице.

Према његовим ријечима, то се посебно односи на реализацију пројекта утопљавања локалне основне школе, с циљем постизања стандарда енергетске ефикасности, као и санације дијела магистралног пута Сарајево-Вишеград, који пролази главном рогатичком улицом.

Након овог састанка Вишковић и Јагодић посјетили су производне објекте Месне индустрије "Визион".