ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима20/10/2019

МАГЛА НА ДИОНИЦАМА УЗ РИЈЕКЕ

 

БАЊАЛУКА, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Ауто-мото савез Републике Српске позвао је јутрос возаче да због магле возе опрезно на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно Врбаса, Босне, Спрече, Саве и Лашве.

 

Саобраћај се јутрос одвија без застоја и посебних ограничења, осим на путевима на којима је због санационих радова измијењен режим вожње.

Радови се изводе на магистралним путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Бањалука-Челинац у мјесту Ада, у Приједору гдје је у току изградња кружног тока, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, Јоховац-Руданка, те регионалним путним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на ауто-путу Градишка-Бањалука на локалитету "Маховљанске петље", а у току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола".

Због активираних клизишта саобраћај је успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке до сутра ће бити обустављен саобраћај на раскрсници улица Исаије Митровић-Солунска због завршетка изградњe кружне раскрснице. Измјене су актуелне и на другим локацијама на којима се изводе радови.

У ФБиХ у току су радови у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила због чега долази до гужве и формирања колона у оба смјера. Обустава саобраћаја на овој локацији актуелнa је у ноћним часовима, od пола часа послије поноћи до 4.30 часова. На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путем Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови су актелни и на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер-Лепеница, као и на магистралним путним правцима Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Добој-Грачаница, Дољани-Метковић и Ланиште-Кључ.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања, а из АМС-а подсјећају да је из безбједносних разлога и даље забрањен саобраћај за аутобусе и теретна возила преко граничног прелаза Брчко-Гуња.