ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/10/2019

РЕГОЈЕ ПОНОВО ЧЛАН УПРАВНОГ ОДБОРА СИКОМ-а

 

САРАЈЕВО, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Начелник Канцеларије за односе с јавношћу Министарства иностраних послова БиХ Небојша Регоје поново је изабран за члана Управног одбора Удружења јавних комуникатора југоисточне Европе /СИКОМ/ на двије године.

 

Из Министарства иностраних послова БиХ су навели да је на редовном годишњем засједању Генералне скупштине СИКОМ-а у Београду на мјесто предсједника ове организације поново именован шеф Представништва Европске комисије у Загребу Огниан Златев.

Двогодишњи мандати обновљени су и досадашњим члановима Управног одбора - начелнику Одјељења за комуникације Министарства за европске интеграције Србије Ивани Ђурић, портпаролима Канцеларије ЕУ у Приштини Динки Живаљ и за регионалну политику у Европској комисији у Бриселу Кристијану Шпару.

Вук Вујновић из Црне Горе остао је на мјесту генералног секретара СИКОМ-а још двије године.

Годишња скупштина одржана је другог дана редовне годишње конференције Удружења под називом "Владине комуникације у доба популизма", која је одржана јуче и у петак, 18. октобра.

Учесници конференције разговарали су о упоредним искуствима, примјерима добре праксе и начинима како јавне институције могу задобити пажњу, повјерење и подршку грађана за проевропске политике, у окружењу које обилује једноставним популистичким и антиевропским порукама, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова БиХ.

Седму годишњу конференцију СИКОМ-а заједно су организовали Програм за медије у југоисточној Европи, њемачка Фондације "Конрад Аденауер" и Удружење јавних комуникатора југоисточне Европе.

СИКОМ је међународно непрофитно струковно удружење државних службеника за комуникацију из 13 земаља југоисточне Европе, основано 2013. године у Будви.

Циљ ове организације је афирмација највиших етичких и професионалних стандарда комуницирања у јавном сектору и доброг управљања, кроз професионалну размјену између службеника за комуникације у јавном сектору у југоисточној Европи.