ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/10/2019

ДОДИК: У СРИЈЕДУ САСТАНАК СНСД-а и ДНС-а

 

БАЊАЛУКА, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће у сриједу, 23. октобра, бити одржан састанак са представницима ДНС-а на којем ће, како вјерује, неке ствари бити разјашњене и постављене на прави ниво.

 

"Оно што смо договарали у вези са коалиционим наступом за нас остаје. Што се тиче локалног нивоа, наш приступ је да свака локална структура договара сарадњу, и наша и њихова, или ако не, могу да воде политике које они сматрају да треба", рекао је Додик за РТРС.

Он каже да је ДНС са СНСД-ом на власти на републичком нивоу, док у више општина сарађује са СДС-ом и да због тога СНСД није сматрао обавезним да изађе из коалиционог договора или да нешто друго учини.

"У сриједу ћемо изнијети ставове који ће бити веома јасни. Уговор који смо потписали биће спроведен и спроводи се", рекао је Додик.

Он је навео да му је познато да поједини чланови ДНС-а разговарају са СДС-ом и ПДП-ом и да покушавају да "креирају неки однос".

Додик каже да му је и сам посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ Ненад Нешић рекао да су са њим разговарали и да коректно што је о томе обавијестио своје калиционе партнере.

"ДНС треба да одлучи којом политичком линијом ће се бавити. Ми смо са њима за сада партнери", поручио је Додик.

Он каже да очекују да посланик ДНС у парламенту БиХ буде са у СНСД-ом у већини.

"Уколико се деси другачије, онда је и тада наша политика јасна - коалициони споразум није одржив", рекао је Додик.

Када је у питању локални ниво, Додик каже да СНСД подржава то што општинске организације сарађују са ДНС-ом, али да тамо не треба трошити енергију тамо гдје то није могуће.