ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет21/10/2019

"БРЕГЗИТ" МОГУЋ У ПРЕДВИЂЕНОМ РОКУ

 

ПАРИЗ, 21. ОКТОБРА /СРНА-Ројтерс/ - Велика Британија још може да напусти ЕУ у преосталих десет дана, рекла је данас француски званичник Агнес Паније-Рунаше.

 

"Не може се одбацити могућност `Брегзита` у наредних десет дана. Постигнут је напредак", нагласила је она, уз напомену да велики број мањих француских фирми мора додатно да ради како би биле спремне на могућност изласка Британије из ЕУ без договора.

Британска администрација инсистира на томе да могу изаћи из ЕУ 31. октобра упркос писму које је премијер Борис Џонсон због притиска парламента морао да пошаље са захтјевом за одгађање "Брегзита".

Британска Влада на ванредној сједници парламента одржаној током викенда није успјела да прогура свој план о "Брегзиту" који је Џонсон договорио са Бриселом.

Посланици су усвојили такозвани Летвинов амандман којим се одгађа гласање о споразуму о "Брегзиту" који је предложио Џонсон.

Према овом амандману, Доњи дом парламента може да се уздржава од гласања о Џонсоновом плану све док претходно у парламенту не буду изгласане све законске мјере за спровођење тог плана.