ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/10/2019

ПОСЛАНИЦИ СУТРА О ПРИЈЕДЛОГУ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА

 

БАЊАЛУКА, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра по хитном поступку Приједлог ребаланса буџета Српске за ову годину којим је планиран буџетски суфицит од 67,6 милиона КМ, речено је Срни у парламенту Српске.

 

Буџетом Републике Српске за ову годину од 3,256 милијарди КМ био је планиран буџетски суфицит од 56,6 милиона, док је Приједлогом ребаланса буџета за ову годину планиран буџетски суфицит од 67,6 милиона КМ, наводи се у образложењу Приједлога ребаланса буџета за ову годину.

Буџетски суфицит биће усмјерен на покриће дугова домаћим и страним кредиторима за директне и индиректне обавезе Републике Српске и дугорочних зајмова од међународних финансијских институција.

Разлог за доношење ребаланса буџета Републике Српске јесте обезбјеђење услова да се из вишка остварених прихода у овој години омогући реализација капиталних инвестиција, као и измирење обавеза у складу са важећим законским прописима и динамиком њиховог доспијећа.

Народна скупштина Репбулике Српске разматраће сутра и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за ову годину - по хитном поступку.

На предложеном дневном реду су и Приједлог закона о заштити од пожара, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о здравственом осигурању, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити.

Почетак сједнице Народне скупштине Републике Српске заказан је за 10.00 часова.