ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/10/2019

ЧАСОПИС "TОПОЛА" И КЊИГА СЈЕЋАЊА НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 22. ОКTОБРА /СРНА/ - Издања Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина - пети број часописа "Tопола" и Књига сјећања биће данас промовисани на Међународном сајму књига у Београду, најављено је из ове јавне установе.

 

У петом броју научног часописа "Топола" 15 аутора је на 290 страна представило нове чињенице и сазнања добијена употребом научне методологије, са могућношћу провјере извора, те квалитетним синтетичким прегледом досадашњих резултата науке.

Главни циљеви часописа су истраживање историје шире околине Козарске Дубице, историје геноцида на подручју Независне Државе Хрватске, са акцентом на концентрациони логор Јасеновац и његово највеће стратиште Доња Градина.

Часопис "Топола" излази једном годишње у тиражу од 300 примјерака, а доступан је и на званичној страници Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина.

Промоција ће бити одржана на штанду Републике Српске од 15.30 часова, а о новим издањима говориће главни и одговорни уредник Тања Тулековић, члан Редакције Дејан Мотл и рецензент Жељко Вујадиновић.