ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/10/2019

ПРЕДСТАВЉЕНО ДЈЕЛО О ЕКОНОМИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

БЕОГРАД, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Књига "Економски живот Републике - 20 година ризика и награда", аутора Саше Стевановића, представљена је данас на Међународном сајму књига у Београду, на штанду Представништва Републике Српске у Србији.

 

Стевановић је навео да ово дјело, у издању бањалучке "Бјеседе", говори о економским изазовима и могућностима економског система Републике Српске.

"Кључне поруке у књизи су да се економија Републике развија, да економски систем напредује, а да његова динамика можда није жељеном брзином", рекао је он.

Стевановић је навео да је књигу писао на основу података до којих је могао да дође и уз анализирање и економија у региону.

"Тренутно унутар система имамо огромну количину ликвидности, банке држе средства изнад обавезних резерви с једне стране, а потребно је направити неке нове инвестиционе пројекте", рекао је Стевановић.

Он је навео да је у књизи наведено на који начин Република Српска може да постигне виши степен економског раста и како би он могао да буде дупло већи него сада.