ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/10/2019

ПРЕКИНУТА СЈЕДНИЦА

 

САРАЈЕВО, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ нису данас утврдили ранг-листу кандидата који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ јер је сједница прекинута.

 

Очекује се обраћање замјеника предсједавајућег Независног одбора Парламентране скупштине БиХ Енеса Обралије.

Независни одбор обавио је разговор са свим кандидатима који су прошли конкурс - актуелним директором Сипе Перицом Станићем, директором Полиције Републике Српске Дарком Ћулумом, бившим директором Сипе Гораном Зупцем, те полицијским службеником из Требиња Жарком Лакетом.

Чланови Независног одбора у септембру су размотрили пријаве пристигле на конкурс за избор директора Сипе и утврдили да од пет пријављених кандидата четири испуњавају услове.

Одбачена је пријава полицајца из Бањалуке Његоша Јовановића.

Према процедури, Независни одбор доставља ранг-листу министру безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгану Мектићу и он је доставља Савјету министара који именује новог директора Сипе.

Актуелни директор Сипе Перица Станић, којем мандат истиче 5. новембра, након разговора је изјавио, да је разговор са члановима Независног одбора прошао коректно и да су искусни људи који сједе у овом одбору.

"Уколико будем поново изабран за директора биће ми част, а ако не будем, неће бити никаква трагедија", кратко је рекао Станић.