ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура27/10/2019

"ЦИЈЕНА ЖИВОТА" НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА НА "ПОЗОРИШНОМ КУСТЕНДОРФУ"

 

МОКРА ГОРА, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Представа "Цијена живота" Филмске академије из Лођа освојила је "Златни лист" на 4. "Позоришном Кустендорфу" на Мокрој Гори.

 

Награда за најбољег глумца додијељена је Сергеју Чуракову из Државне позоришне академије из Јарославља у Русији за улогу Андреја Прозорова у представи "Чехов.некст", док је за најбољу глумицу проглашена Софија Мијатовић за улогу у представи "Кисеоник" Академије уметности у Новом Саду.

Награда за најбољу режију додијељена је Миљи Мазарак за представу "Кисеоник" Академије уметности у Новом Саду.

Додјела награда и церемонија затварања овогодишњег 4. "Позоришног Кустендрофа", који је и ове године задржао интернационални карактер, одржана је синоћ на сцени "Проклета авлија".

У студентском такмичарском програму за награду "Златни лист" надметале су се представе "Џорџ Касплан" Факултета драмских уметности из Београда, "Кисеоник" Академије уметности у Новом Саду, "Чехов.некст" Државне позоришне академије из Јарославља у Русији и "Цијена живота" Филмске академије из Лођа у Пољској.

Током дводневног фестивала публика је имала прилику да погледа и представу "Зашто је полудео господин Р." Југословенског драмског позоришта, док је ову културну манифестацију затворила представа "Моје дете" Београдског драмског позоришта.

Умјетнички директор и оснивач фестивала Емир Кустурица, био је јуче модератор у панел-дискусији о "Позоришту у друштву спектакла", која је одржана у оквиру "Позоришног Кустендорфа".

Овогодишњи позоришни фестивал одржан је под слоганом "Друштво спектакла" и покушао је да одгонетне мјесто и улогу позоришне умјтности у актуелном друштву у којој је спектакл у основи свега, те представља не само основни елемент разоноде, већ и владајући облик живота.

Организатор ове дводневне манифестације био је "Раста интернационал", уз подршку компаније НИС која је и ове четврте године генерални спонзор "Позоришног Кустендорфа".