ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура27/10/2019

УСПЈЕШАН НАСТУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

БЕОГРАД, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је успјешним наступ Републике Српске на овогодишњем 64. Међународном београдском сајму књига, на коме је представљено укупно 114 издања аутора и издавача из Српске.

 

Цицовић је рекао да су ове године имали највећи број промоција у досадашњих 11 наступа на овогодишњем Сајму.

"Имали смо 54 промоције, представили 43 издавача, 114 издања, тако да смо на најбољи начин ове године репрезентовали Републику Српску на овој изузетно значајној културној манифестацији", рекао је Цицовић новинарима на Београдском сајму.

Он је напоменуо да је почетак свечаног представљања наступа Републике Српске обећавао успјех, имајући у виду заинтересованост публике за тему која је одабрана за наступ - 500 година Горажданске штампарије, као и за прву промоцију на којој је представљена књига "Староставне горажданске књиге" Биљане Самарџић,

"Општи закључак на крају је да смо успјели да реализујемо програм, да смо успјели да на најбољи начин представимо Републику Српску и дамо довољно простора свим нашим издавачима и писцима, научницима, умјетницима да се представе публици на Међународном београдском сајму књига", рекао је Цицовић.