ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана30/10/2019

НАСTАВЉЕНА СЈЕДНИЦА НАКОН ПАУЗЕ

 

БАЊАЛУКА, 30. ОКТОБРА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након паузе посланичком расправом о Нацрту стратегије развоја менталног здравља у Републици Српској за период 2019-2029. године.

 

Клуб посланика ПДП-а тражио је удаљење са сједнице посланика СНСД-а Илије Tаминџије због увреда које је изнио на рачун посланика те странке Драшка Станивуковића.

Посланик ПДП-а Јелена Tривић рекла је да је Tаминџија на сједницама раније изнио увреде и на њен рачун, додавши да ће тражити да се о томе изјасни и Етички одбор парламента.

"Изношењем увреда вријеђа се лични интегритет посланика и ако се овако настави имаћемо сталне прекиде сједница. Желимо да сачувамо дигнитет Народне скупштине и свих посланика", рекла је Tривићева и додала да је Tаминџија износио увреде и на рачун посланика те странке Љубише Крунића.

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је да су од опозиције и ПДП-а раније такође изношене увреде и тешке ријечи на рачун Илије Tаминџије, али да није било позивања на кршење пословника, како то ради сада ПДП.

Након што је Скупштина већином гласова одлучила да није дошло до повреде Пословника, потпредсједник Жељка Стојичић је позвала посланике да се врате расправи о тачки дневног реда и да због дигнитета парламента избјегну конфликтне ситуације. /наставиће се/бој/мис