ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/11/2019

ШАРОВИЋ И СДА ИГНОРИШУ ИЗБОРНУ ВОЉУ ГРАЂАНА СРПСКЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, који је избор грађана Републике Српске назвао "потенцијално најгором влашћу у БиХ", отворено и јасно је показао шта мисли о бирачима у Српској и њиховој изборној вољи, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

 

"С обзиром на то да је ситуацију у којој само он треба да напусти Савјет министара, а да дођу они који су избор грађана Републике Српске назвао потенцијалном најгором влашћу у историји БиХ, Мирко Шаровић је све рекао шта мисли о грађанима Републике Српске и показао колико држи до њиховог мишљења и изборне воље бирача, а на тај начин и до саме Републике Српске", истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Шаровић је до краја разоткрио своје намјере када је рекао да ће оваква ситуација, највјероватније, остати све до наредних општих избора.

"То је управо то што он и СДА прижељкују - да се у потпуности изигнорише изборна воља грађана Републике Српске и да Шаровић, иако су му грађани на изборима поручили да га не желе на било каквој позицији, буде тај који ће наставити лажно да се представља да наводно ради у име Републике Српске, а уствари само ради на њену и штету њених грађана", истакао је Ковачевић.

Када већ говори о најгорој власти у историји БиХ, Ковачевић је поручио Шаровићу да је то дефинитивно било у протеклом мандату када су у власти на нивоу БиХ учествовали СДС и ПДП.

"Ми бисмо вољели да су направили било какав резултат за Републику Српску, међутим резултати су изостали. И што је било резултата њиховог рада, били су директно усмјерени против Републике Српске и њених грађана, а најсвјежији примјер је његов глас за усвајање извјештаја Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ која је донијела бројне негативне одлуке по систем високог образовања у Српској", констатовао је Ковачевић.

Он је подсјетио и на учешће српских министара у протеклом мандата у кампањама у којима је Српска њиховим лажним оптужбама приказивана на најгори могући начин, на њихово потпуно игнорисање институција Српске, укључујући Народну скупштину и Владу Српске.

"Они су дефинитивно најгора власт у историји Републике Српске и БиХ, која је нанијела највише штете Републици Српској како на домаћем тако и на међународном терену. То потврђују и протекли избори када су грађани препознали њихове штетне потезе и показали шта мисле о мандату СДС-а и ПДП-а на нивоу БиХ када су, иако губитници, и тада прихватили позиције које узурпирају ево већ пету годину", навео је Ковачевић.

Он је додао да су грађани Српске како на претпошлим, тако и на прошлим изборима Шаровића послали у политичку пензију.

"С тога му поручујемо да би му најбоље било, када се већ бави бајкама и баснама, да се посвети и њиховом читању, а нас, који смо резултат изборне воље грађана Српске, треба да остави да радимо, јер су бирачи прозрели његове бајке, као и његов панични страх од бројних предмета који се налазе у ладицама Тужилаштава БиХ а који се тичу њега и његове прошлости", истакао је портпарол СНСД-а.

Говорећи о такозваном одблокирању парламента БиХ, којег Шаровић толико потенцира, Ковачевић је рекао да га мора подсјетити да је посао парламента, као у свим нормалних земљама, да прво изабере извршну власт у складу са заступљеношћу народа у парламенту а онда да настави да ради све остале послове.

"СНСД ту никада није био проблем нити ће бити. Што се нас тиче тај посао је могао бити завршен још прије годину дана", закључио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.