ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/11/2019

РЕПУБЛИКА СРПСКА ДА УСВОЈИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

 

БЕОГРАД, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Удружење "Част отаџбине" сматра да би Република Српска требало да донесе Закон о заштити Дејтонског споразума, са посебним акцентом на казнени дио који ће се односити на политичаре који се бирају на територији Српске, пошто се залаже за спровођење овог мировног споразума легитимним политичким и правним средствима.

 

"Циљ овога закона мора бити да се уклоне стране судије Уставног суда, реформише Суд, Тужилаштво БиХ и ВСТС и да се спријечи свако дјеловање против интереса Републике Српске и урушавања Дејтонског мировног споразума", наводи "Част отаџбине".

Удружење истиче да су за Републику Српску жртвовани животи и поручује да неће проћи никаква намјера ни СДА за њен нестанак, ни оних који си изгубили контакт са реалношћу, а учествују у томе.

Како наводи "Част отаџбине", нико нема право да својим дјеловањем обесмисли оно што је заједно створено у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Поставља се питање да ли је могуће да вам је битнија функција директора Сипе, од српског интереса? Република Српска је самоодржива и једина функционише према политици европских интеграција и пракси ЕУ, ма колико то исламским фундаменталистима било несхватљиво. Ваше идеје како ћете прекинути демократски процес избора су утопија", поручују из "Части отаџбине".

Напомињући да право одбијања пута у НАТО нико неће моћи да одузме Републици Српској, "Част отаџбине" истиче да је због тога неопходно истаћи досљедност српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, што би, како се наводи, морали да показују сви унутар владајуће коалиције.

"Скупштина Републике Српске има обавезу да покаже јединство, одлучност и храброст и својом одлуком прекине пут који води у кошмар цијелу БиХ, већ напротив, потребно је показати како нас интересује просперитет и боља будућност. Република Српска је изнад сваког од нас појединачно", закључује "Част отаџбине".