ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/11/2019

ЂУРЂЕВИЋ: МИЋИЋЕВ ПОЛИТИЧКИ ОБРАЧУН УОЧИ ИЗБОРА

 

БИЈЕЉИНА, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Извјештај о раду јавног вртића у Бијељини скупштинска већина предвођена СДС-ом оборила је из политичких разлога јер странка Демос није подржала кандидатуру садашњег градоначелника Миће Мићића за наредне изборе, иако им је то тражено, изјавио је данас шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бијељина Александар Ђурђевић.

 

Ђурђевић је подсјетио да је у коалиционој расподјели директора Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" у Бијељини именовао Демос, те овакво понашање градоначелника и Градске управе назвао срамотним.

Он је додао да је медијска кампања против вртића настављена и након скупштинске сједнице изношењем нетачних података.

На редовној конференцији за новинаре у Градском одбору СНСД-а Бијељина Ђурђевић је истакао и да је нацрт буџета града за наредну годину политички, предизборни и подложан манипулацијама.

"У питању је још један буџет Бијељине који ће појести администрација која троши 16,5 милиона КМ или осам одсто више него прошле године", навео је шеф опозиционог одборничког клуба.

Ђурђевић је назвао скандалозном ставку у кабинету градоначелника од 230.000 КМ за односе са јавношћу, уз 70.000 КМ за промоцију и на позицији сарадње са другим општинама, те сличне ставке и у другим ресорним одјељењима Градске управе.

Одборници СНСД-а изнијели су сумњу у критеријум за подјелу овог новца, као и 43.000 КМ на ставци за помоћ грађанима, наводећи да се паре из градске касе дијеле одређеним циљним групама у предизборној кампањи.

"У неизборној години Бијељина се задужује за још 13 милиона КМ које ће већим дијелом бити утрошене у наредној изборној години", истакао је Ђурђевић.

Он је рекао да СНСД није задовољан начином и крајњим резултатима изградње канализације у граду, иако је ова странка, као и Влада Републике Српске, подржавала пројекат од интереса за грађане.

"Градско предузеће `Водовод и канализација` требало је да постане профитабилно са 15.000 нових прикључака, а они су највећи губиташ који не измирује на вријеме ни преузете међународне обавезе", навео је Ђурђевић један од примјера незадовољства.

Одборник СНСД-а Жељко Гребић похвалио је Акциони план запошљавања усвојен на сједници Скупштине града 31. октобра као коначну потврду да и градска власт треба да, уз републичку, ради на запошљавању.

Он је рекао да су до сада градски челници овај проблем пребацивали републичким институцијама, те навео да је за запошљавање у Бијељини са републичког нивоа у прошлој години уложено 1,7 милиона КМ, док градска власт за ове намјене издваја мање од 100.000 КМ.

Гребић је оцијенио као поражавајуће то што су надлежни у Скупштини града Бијељина од 54 одборничка питања одговорили само на 21, а од 82 иницијативе стигао је одговор на 30, иако је ријеч о питањима и иницијативама грађана који су бирали и плаћају градске одборнике.