ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/11/2019

ЗВИЗДИЋ: БЕЗ ЗНАЧАЈНИЈЕГ НАПРЕТКА У ПРИБЛИЖАВАЊУ СТАВОВА

 

САРАЈЕВО, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић изјавио је да на данашњој сједници Колегијума тог дома није постигнут значајнији напредак у приближавању ставова и да нема наговјештаја када би могла бити одржана редовна сједница Дома.

 

"Ставови су још идентични ставовима којима свједочимо већ скоро 10 мјесеци", рекао је Звиздић новинарима након сједнице Колегијума.

Оцијенивши да не постоји оправдан разлог да се не одржавају редовне сједнице Представничког дома, Звиздић је подсјетио да су изабрани посланици и руководство Дома.

Он је изразио жаљење што још нису конституисане комисије Представничког дома, за које је рекао да су неизоставна карика у процедури разматрања буџета, закона и других аката.

Звиздић је позвао СНСД да именује своје представнике у комисијама Представничког дома,, а потом и у заједничким комсијама Представничког и Дома народа.

Истичући да 42 важна финансијска споразума чекају на разматрање у парламенту БиХ, Звиздић је рекао да би формирањем комисија били створени услови за активирање више од 1,1 милијарде евра, већином за путну инфраструктуру на територији цијеле БиХ, али и за комуналну инфраструктуру у бројним градовима и општинама, те за пројекте запошљавања.

Предсједавајући Представничког дома закључио је да без окончања формирања комисија нема услова за сазивање редовне сједнице овог дома.

Колегијум Представничког дома данас је требало да, између осталог, одреди надлежне комисије за разматрање Извјештаја Централне изборне комисије о провођењу Општих избора 2018. тодине и Информације Министарства финансија и трезора о стању јавне задужености БиХ за првих пола године.