ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура07/11/2019

НАГРАЂЕНИ БЕСЈЕДНИЦИ, РЕЦИТАТОРИ И УЧЕНИЧКИ ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ

 

БИЈЕЉИНА, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - У оквиру културне манифестације "Вишњићеви дани" у Бијељини су данас додијељене награде за најбоље ученичке литерарне радове и побједнике на такмичењу рецитатора и бесједника из основних и средњих школа.

 

Члан жирија Милица Марић похвалила је свих 68 учесника из основних школа од којих је првонаграђена за бесједништво Зорица Мркаљевић из школе "Меша Селимовић" у Јањи, међу млађим рецитаторима Валентина Лакетић из школе "Петар Кочић" Бродац и међу старијим ученицима Анастасија Гогић из школе "Кнез Иво од Семберије".

У категорији средњошколаца најбољи је међу 11 рецитатора био бијељински гимназијалац Ђорђе Деспотовић, рекла је новинарима предсједник жирија у овој категорији Иванка Ранковић.

Међу седам школа које су пријавиле такмичаре у бесједништву о слободној теми побједник је Гордана Петровић из Техничке школе "Михајло Пупин" за бесједу "Реалност и имагинаријум".

Цвијетин Ристановић био је на челу комисије која је оцјељивала литерарне радове ученика и у овој категорији побједник је међу основцима Теодора Протић из школе "Дворови" о теми "Филипове пјесме су крепиле храброшћу у временима буна".

У категорији средњошколаца о теми "Вишњићеве пјесме су највјерније и најснажније свједочанство устаничке борбе за слободу" због слабог одзива ученика додијељене су само двије друге награде Слађани Лукић из Гимназије "Филип Вишњић" и Милану Качаревићу из Техничке школе.

Ристановић је рекао новинарима да годинама траје осипање броја учесника у разним активностима и такмичењима током културне манифестације "Вишњићеви дани", са традицијом од 26 година, те изразио наду у бољи одзив младих наредних година.

Свечана додјела награда одржана је у Народној библиотеци "Филип Вишњић".