ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2019

ВИШКОВИЋ У БРАТУНЦУ И МИЛИЋИМА

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић разговараће данас у Братунцу са начелником општине Недељком Млађеновићем и отворити нови погон фирме "Технички ремонт Братунац", а у Милићима ће присуствовати састанку руководства Уније удружења послодаваца Српске и привредника регије Бирач.

 

Састанак Вишковића и Млађеновића биће одржан у 10.30 часова у Дому културе у Братунцу, а у 11.15 часова предвиђене су изјаве, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У 11.30 часова Вишковић ће са руководством општине Братунац посјетити мјесто изградње зграде општине у близини Дома културе.

Вишковић ће у 12.00 часова присуствовати обиљежавању крсне славе предузећа "Технички ремонт Братунац" - Митровдана, у просторијама фирме, а у 12.25 часова отвориће нови производни погон у који је уложено више од милион КМ и запослено 26 радница.

Свечаности у предузећу "Технички ремонт Братунац" присуствоваће и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић.

Генерални директор компаније Славенко Ристић рекао је раније Срни да нови производни погон представља комплекс од три објекта смјештена на 3.000 метара квадратних у кругу компaније у Братунцу.

Ристић је истакао да је један објекат намијењен за производњу и монтажу експлозивних материја у који је постављена линија за монтажу минобацачких, артиљеријских и ракетних упаљача, као и њихових склопова и подсклопова.

У другом објекту је складиште експлозивних материја, а трећи је намијењен за складиштење готових производа.

Изјаве за новинаре предвиђене су у 12.35 часова, након посјете новом производном погону.

Вишковић ће у кругу предузећа у 12.45 часова положити вијенац на спомен-обиљежје погинулим радницима овог и предузећа "Каолин".

У саопштењу се наводи да ће Вишковић у мотелу "Милићи" у 15.00 часова присуствовати састанку руководства Уније удружења послодаваца Републике Српске и привредника регије Бирач.

Циљ Пословног форума привредника регије Бирач јесте упознавање послодаваца ове регије о приједлозима мјера Уније удружења послодоваца Републике Српске за програм економских реформи Српске од 2020. до 2022. године, рекао је рније Срни директор Уније Саша Аћић.

Он је појаснио да је форум замишљен као дијалог предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, послодаваца и представника Уније удружења послодоваца Српске.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање кадрова, а након састанка су предвиђене изјаве за новинаре.