ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

НЕМЈЕРЉИВА УЛОГА И ЗНАЧАЈ БОРАЦА У СТВАРАЊУ И ОЧУВАЊУ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је поводом крсне славе Борачке организације Српске - Митровдана да су улога и значај бораца у стварању и очувању Републике немјерљиви и указала на обавезу и одговорност очувања традиције и сјећања на њихова храбра дјела.

 

У честитки коју је у име грађана Српске и своје име упутила предсједнику Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломиру Савчићу и свим члановима ове организације, Цвијановићева је истакла да жртва бораца обавезује на јачање и изградњу Републике и њених институција, као и на наставак сарадње са свим организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата на даљем побољшању њиховог положаја у друштву.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је предсједнику БОРС-а Миломиру Савчићу и свим борцима крсну славу организације - Митровдана.

Чубриловић је истакао да свим члановима БОРС-а и свим борцима Републике Српске жели да ода искрено поштовање и захвалност за велике жртве и највеће заслуге које су имали у стварању Републике Српске и одбрани слободе српског народа у протеклом трагичном ратном сукобу у БиХ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић у честитки БОРС-у Миломиру Савчићу поводом крсне славе БОРС-а Митровдана истакао је да ће Влада и у наредном периоду предано радити на рјешавању проблема борачких категорија како би био унапријеђен њихов положај у друштву.

"Изузетно је важно да се на данашњи дан присјетимо и oдамо признање нашим борцима, а нарочито онима који су за Републику Српску дали животе. Због њихове храбрости и жртве дугујемо им неизмјерну захвалност. Брига према њиховим породицима и саборцима увијек ће бити приоритет Владе Републике Српске", нагласио је Вишковић.