ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

ПОТРЕБНО ЈЕДИНСТВО ЗБОГ БУДУЋИХ ГЕНЕРАЦИЈА

 

ГРАДИШКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да су борци створили Републику Српску и да су тада сви били јединствени у намјери да одбране своју земљу и остану да у њој живе, али да и данас, када је Српска пред великим изазовима, мора постоји јединство због нових генерација и бораца који су уградили животе у њене темеље.

 

"Не смије нам ништа бити важније од Републике, јер је она гаранција нашег опстанка на овим просторима", истакао је Аџић поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана.

Он је рекао да Градска управа и Влада Републике Српске морају да брину о борцима, породицама погинулих бораца и њиховој дјеци, да настоје да збрину социјално урожене и стварају боље услове за живот свих грађана.

Предсједник градске Борачке организације Градишка Милован Гагић рекао је да је слава Борачке организације прилика да још једном помену погинуле саборце.

Он је истакао да је циљ градске Борачке организације да у наредном периоду још активније ради и да у сарадњи са институцијама допринесе побољшању статуса борачке популације.

Поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана, у Градишци је данас у Храму Покрова Пресвете Богородице служена литургија, након чега је служен парастос и положени су вијенци на централном спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима у Градишци положили су представници града, градске Борачке организације, Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, СУБНОР-а, Полицијске управе Градишка и СНСД-а.