ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2019

ВЛАДА ЋЕ ПОДРЖАТИ ПРОЈЕКТЕ БРАТУНАЧКЕ ОПШТИНЕ

 

БРАТУНАЦ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да општина Братунац има добре пројекте, да домаћински брине о буџету и да ће Влада подржати изградњу зграде општине и друге пројекте значајне за ову општину и регију Бирач.

 

"Од начелника смо чули да су сви инфраструктурни и развојни пројекти који су реализовани у овој општини рађени уз подршку Владе Републике Српске и тако ћемо наставити и у наредном периоду", рекао је Вишковић новинарима након састанка са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем.

Током посјете локацији на којој ће се градити нова зграда за општинску управу, Вишковић је изразио увјерење да ће тај објекат бити изграђен до краја идуће године.

"За ову намјену обезбијеђено је пола милиона евра или око милион КМ од Србије, општина је продала дио локације на којој је била стара општинска зграда и од тога ће обезбиједити 500.000 КМ, а недостајућих још пола милиона марака обезбиједиће Влада", појаснио је Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске је нагласио да је изузетно значајно за цијелу регију Бирач, а посебно за Братунац да што прије профукционише новоизграђени мост "Братољуб".

"Кад се направи нови гранични прелаз општина Братунац уз прелаз планира да изгради индустријску, односно пословну зону и дао сам сагласност начелнику да уђу у процедуру и да на сједници локалне скупштине то земљиште прогласе од општег интереса, што ће Влада одобрити за кратко вријеме", додао је Вишковић.

Он је рекао да се очекује да ће за кратко вријеме бити пуштен у промет и мост "Братољуб" и истакао да ће бити занимљиво да се ту гради пословна зона која би омогућила веће запошљавање и пуњење буџета локалне заједнице.

Вишковић је изразио задовољство што општина Братунац нема финансијских тешкоћа и дуговања, као ни њена јавна предузећа.

"То показује да је стабилан буџет и стабилна општина, са малим кредитним задужењем испод шест процената, и може се рећи да је овдје домаћински однос према локалној заједници и њеним грађанима и буџету, што даје простора да у будућности ова општина има све предиспозиције да се добро развија на добробит њених грађана, а тиме и Републике Српске", закључио је Вишковић.