ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

ПРЕДОЈЕВИЋ: ДА БУДЕМО СЛОЖНИ У ОДБРАНИ СРПСКЕ

 

ПРИЈЕДОР, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација града Приједора полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје "За крст часни" обиљежила је данас крсну славу Митровдан.

 

"На данашњи дан ћемо пожељети слогу, здравље, успјех на послу, више дјеце, мање одлазака са ових простора и, оно што је најбитиније, да будемо сложни у одбрани Републике Српске за коју је пало 23.000 најбољих синова српског народа са ових простора", рекао је предсједник Борачке организације града Приједора Зоран Предојевић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да град системски помаже Борачку организацију и да има дефинисане пројекте допунских права борачке популације, а да се у ванредним ситуацијама помаже и додатним средствима.

"Већи дио породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије ријешио је стамбено питање, а сад смо у фази договора са Владом да покушамо завршити и преостале случајеве који до сада нису ријешени из било којих разлога", навео је Ђаковић.

Он је свим борцима и свима који славе Митровдан пожелио да славу прославе достојанствено како и доликује српском православном народу.

"Ово је вријеме када се присјећамо погинулих сабораца који су животе уградили у темеље Републике Српске", поручио је Ђаковић.

Борачка организација града Приједора има 10.100 чанова са потписаном приступницом, од којих око 6.000 плаћа годишњу чланарину, а око 2.000 мјесечну.

Из Приједора је у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 575 бораца, а њиховим именима уклесаним у Каменом цвијету и њиховим фотографијама у спомен-соби у приједорској касарни придружена су имена и фотографије око 80 погинулих сабораца који су се у Приједор доселили у рату.