ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2019

ВИШКОВИЋ: ЦРНОГОРАЦ ДОПРИНИО РАЗВОЈУ ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је саучешће поводом смрти сенатора Српске и универзитетског професора Чедомира Црногорца, који је значајно допринио развоју високог образовања у Српској.

 

Вишковић је навео да је са жаљењем примио вијест о смрти Црногорца, који је био и пензионисани професор Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци.

"Преданим радом и посвећеношћу дао је значајан допринос развоју високог образовања Републике Српске и остаће упамћен као изузетан професор и професионалац", истиче се у телеграму Вишковића.

Члан Сената Републике Српске и редовни професор у пензији Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци Чедомир Црногорац преминуо је у 70. години.

На Природно-математичком факултету радио је од почетка његовог оснивања и дао велики научни допринос развоју географске науке у научним областима хидрологија и заштита животне средине.

Међу бројним дужностима обављао је функцију руководиоца Студијског програма Географија и предсједника Географског друштва Републике Српске.

Био је и члан Савјета за високо образовање Републике Српске.

Професор Црногорац биће сахрањен сутра у 14.00 часова на бањалучком гробљу у Врбањи.