ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/11/2019

СВЕЧАНИМ КОНЦЕРТОМ ХОРОВА ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК "ФОНФЕСТА"

 

БРЧКО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Брчком је вечерас свечаним концертом почео Први Међународни хорски фестивал "Фонфест" на којем ће учествовати 10 хорова из Републике Српске и Србије.

 

Организатори су Мјешовити камерни хор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" и Удружење за умјетничко стваралаштво и културу "Фон" Брчко.

Фестивал ће трајати два дана, а за сутра је предвиђен такмичарски дио.

Предсједник "Фона" Мирослав Обрадовић рекао је новинарима да ће се хорови такмичити у четири категорије које ће оцјењивати стручни жири.

"Циљ фестивала је да омасови оваква културна дешавања у граду", истакао је Обрадовић.

Члан "Просвјетиног" Мјешовитог камерног хора Јелена Лугоња рекла је да су концертом уједно обиљежене двије године постојања хора.

"Још на прослави првог рођендана најавили смо да ћемо организовати овај фестивал. Годину дана радили смо на томе. Није било лако, али смо успјели" истакла је Лугоња и подсјетила да је идејни творац фестивала диригент Мјешовитог камерног хора Бранислава Поповић.

На вечерашњем концерту, осим организатора, наступили су чланови Црквеног хора "Свети Стефан Дечански", Пјевачке групе "Вијенац" и Фолклорног ансамбла Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Брчког.