ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2019

ЛЕ МЕЗУРИЈЕ БИО НА КОСОВУ И МОЖДА ПОВЕЗAН СА "АЛ КАИДОМ"

 

МОСКВА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Москва захтијева од Лондона да испита да ли је са "Ал каидом" повезан оснивач невладине организације "Бијели шљемови" и бивши агент британске обавјештајне службе "МИ-6" Џејмс ле Мезурије, који је једно вријеме боравио на Косову, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

Она је рекла да би Лондон, умјесто што осуђује критике Москве и Дамаска упућене "Бијелим шљемовима", требало да разјасни да ли је оснивач те организације повезан са џихадистима.

"Погледајмо ко је створио ову структуру. Познато је да је један од оснивача `Бијелих шљемова` Џејмс ле Мезурије, који је бивши обавјештајац `МИ-6`", истакла је Захарова.

Захарова је нагласила да је мало вјероватно да се ради о случајности, јер је тај исти човјек виђен у сукобима широм свијета, укључујући Балкан и Блиски исток, јавио је "Спутњик".

"Штавише, велики број истраживања указује на то да је био повезан са `Ал каидом` док је радио на Косову. Постоје подаци и о томе да су у његовом тиму били чланови ове терористичке групе", напоменула је Захарова.

Она је додала да Москва "јако жели" да чује шта Лондом има да каже о тим чињеницама.